Al meer dan 7.500 piloten opgeleid! Volledige ontzorging Drone-experts met jaren ervaring
Contact

Dronedata basis voor veiligheid tijdens Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort

24.08.2023| Roel van der Wal - CEO

Komend weekend worden slimme drones ingezet voor crowd management tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort. Voor het evenement, dat jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers trekt, zorgen drones van Drone Flight Company (DFC) voor data waar de organisatie beslissingen op kan nemen voor het waarborgen van de veiligheid tijdens de Dutch Grand Prix races.

De drones monitoren tijdens de races vanuit de lucht de bewegingen van mensenmassa’s die ontstaan door de aan- en afvoer van bezoekers die met treinen, bussen, per fiets of te voet het evenement bezoeken. Op basis van videodata die de drones genereren, kunnen betrokken partijen efficiënter samenwerken op het gebied van crowd management en zo weloverwogen beslissingen nemen bij bijvoorbeeld opstoppingen. 
 
Bij grote publieksevenementen is het de uitdaging om de stroom toeschouwers geordend te leiden. Dankzij de drones van DFC is het tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort mogelijk om vanuit één positie zicht op de gehele vervoersbeweging vanaf de aankomst in Zandvoort tot de ingang van het circuit te verkrijgen. 
 
Dronebeelden die verzameld zijn met een test pilot tijdens eerdere races hebben een toegevoegde waarde voor Circuit Zandvoort: “Een veilig en verantwoord verloop van de race is onze hoogste prioriteit. Mede op basis van de dronebeelden van een testvlucht voor de Dutch Grand Prix hebben we de looproutes voor 2023 gewijzigd. De pilot heeft bewezen dat ondersteuning en toezicht van mensenmassa's vanuit de lucht met drones van meerwaarde is en bijdraagt aan een veilig evenement," stelt Robert van Overeem, directeur van Circuit Zandvoort.
 
Omdat vliegen met drones binnen het gebied rond het circuit allerminst vanzelfsprekend is, heeft DFC een bijzondere positie verkregen in overleg met de Inspectie Leefomgeving en Transport, de politie en de evenementenorganisatie. Op initiatief van DFC zijn de juiste procedures, technologische inzet en afstemming met zowel de organisatie als betrokken partners ingezet, om te zorgen voor een veilige en verantwoorde vluchtuitvoering waarbij rekening gehouden wordt met de stroom aan helikoptervluchten en reclamevliegtuigen.

“DFC helpt jaarlijks tientallen bedrijven en overheden bij succesvolle drone integraties in het bedrijfsleven en bij overheden. Onze opdrachtgevers kunnen na het volgen van onze opleidingen, en met een vergunning, uiteindelijk zelfstandig dronevluchten uitvoeren. De inzet van drones tijdens de races is hier een mooi voorbeeld van”, aldus Roel van der Wal, directeur en oprichter van Drone Flight Company”. 
 
Het weekend van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus 2023.  

Wil je meer weten over hoe drones in jouw organisatie de veiligheid kunnen verhogen? Neem dan via r.vanderwal@droneflightcompany.com of onderstaande button contact op. 

CONTACTFORMULIER