Al meer dan 7.500 piloten opgeleid! Volledige ontzorging Drone-experts met jaren ervaring
Contact

Safety & Security

17.03.2021|

De mogelijkheden van drones op het gebied van safety & security is zeer uiteenlopend. Zo zijn er verschillende overheidsdiensten (politie, brandweer, douane, KNRM) die drones inzetten voor verschillende veiligheidstoepassingen. Deze overheidsdiensten hebben echter vaak wel bepaalde privileges om hun werk goed uit te kunnen voeren. Desalniettemin zijn er nog vele toepasing op het gebied van veiligheid waar drones door commerciële organisaties gebruikt kunnen worden. 

Evenementen

Drones kunnen in de evementensector zowel voor, na of tijdens een evenement ingezet worden ten behoeve van veiligheid (en natuurlijk voor marketingdoeleinden). Je kunt drones inzetten voor:

  • Crowdmanagement: vanuit de lucht beheer je de verschillende toestromen van publiek.
  • Inmeten evenementen terrein: door een 2D-model te maken kun je eenvoudig strategische keuze maken. Denk bijvoorbeeld aan vluchtroutes. 
  • Beheren parkeerterreinen: vanuit de lucht is direct zichtbaar hoeveel auto's er op een bepaald oppervlakte passen of wanneer deze vol is.
  • Volgen van verdachte personen: vanuit de lucht kun je ongezien en ongehoord waarnemen. 

Beveiliging met automatische drones

Een andere zeer interessante toepassing is het beveiligen van grote terreinen met behulp van automatische drones. De zogenaamde 'drone-in-the-box' is vanuit een meldkamer te besturen en kan zodanig ingesteld worden dat het periodiek of door een bepaalde 'trigger' een vlucht gaat uitvoeren. De beelden worden daarbij direct naar de meldkamer gestreamd. Deze innovatie manier van beveiligen wordt door verschillende bedrijven als zeer efficiënt beschouwd. 

Meer weten over de inzet van drones ten behoeve van veiligheid? 

NEEM CONTACT OP