Al meer dan 7.500 piloten opgeleid! Volledige ontzorging Drone-experts met jaren ervaring
Contact

OPLEIDINGEN

Opleidingen zijn een belangrijk onderdeel om drones veilg en verantwoord te gebruiken. Drone Flight Academy, als onderdeel van Drone Flight Company, is door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat erkend als opleider. Drone Flight Academy biedt verschillende soorten opleidingen aan. 

- Opleidingen Open-categorie 

- Opleidingen Specific-categorie

- Maatwerk opleidingen

Als onderdeel van een vergunningstraject adviseert Drone Flight Company ook in de benodigde en eventueel aanvullende opleidingen. 

Open-categorie

Vluchten geclassificeerd met een laag risicoprofiel vallen binnen de Open-categorie. Op basis van het gewicht van de drone waarmee gevlogen wordt (0-25 kilogram) wordt de Open-categorie onderverdeeld in drie subcategorieën:

  • Subcategorie A1
  • Subcategorie A2
  • Subcategorie A3

Om binnen de Open-categorie te mogen vliegen is het als piloot verplicht om in het bezit te zijn van het EU Dronebewijs. Voor subcategorieën A1 en A3 dient de piloot een (online) opleiding + examen te hebben afgelegd. Om in A2 te vliegen dient er een additioneel theorie examen te worden afgegelegd. De opleidingen voor het EU Dronebewijs kunnen binnen Drone Flight Company zowel online als fysiek worden gevolgd. 

Neem contact op!

 

Specific-categorie

Om drones professioneel in te zetten ben je als operator vaak genoodzaakt om te opereren binnen de Specific-categorie. Afhankelijk van de exploitatievergunning biedt deze categorie namelijk veel meer opties dan de Open-categorie. Vluchten binnen de Specific-categorie worden namelijk gekenmerkt door een gemiddeld tot hoog risicoprofiel. Vluchten binnen de CTR, over bebouwing met zwaardere drones of vluchten buiten zicht vallen vaak binnen de Specific-categorie. Om als piloot te opereren binnen de Specific-categorie dien je naast het EU Dronebewijs een aanvullende opleiding gevolgd te hebben. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Opleidingen voor het vliegen onder een PDRA
  • Opleidingen voor het vliegen onder een SORA
  • Opleidingen voor het uitvoeren van een specifiek type vlucht, bijvoorbeeld nachtvliegen

Neem contact op!

Maatwerk opleidingen

Naast de reguliere opleidingen biedt Drone Flight Company ook maatwerk en toegepaste opleidingen aan. Deze trainingen zijn vooral gericht op het:

  • Uitvoeren van inspecties met drones
  • Mapping/surveying met drones
  • Uitbreiden van theoretische kennis
  • Nauwkeuring begrijpen van de SORA

Daarnaast gaan onze instructeurs geregeld met onze klanten mee naar een opdracht om hen daar nog beter te trainen in het verkrijgen van de gewenste data. Zo weten we zeker dat de drone optimaal benut wordt!

Neem contact op!

Benieuwd naar wat we voor u kunnen doen op het gebied van opleidingen?

NEEM CONTACT MET ONS OP!