Voldoe jij aan de regels voor commercieel vliegen met drones?

Bent u in bezit van een licentie?


Heeft u uw toestel technisch laten keuren?


Heeft u een operationeel handboek?


Bent u verzekerd?


DroneBewijs halen

Haal nu uw DroneBewijs als amateur drone piloot met deze online training. U leert hier alles wat u moet weten om aan de slag te gaan met een consumenten drone in Nederland. Dat is niet verplicht, maar deelname aan het luchtverkeer is niet eenvoudig. Uzelf op de hoogte brengen en houden is daarom verstandig.

De cursus is gebaseerd op een DJI drone, en geeft u daarom ook praktische uitleg over de instellingen van de controller. Daarnaast wordt u door het bekijken van de video op een informatieve en toegankelijke manier uitgelegd wat de do's en don'ts zijn bij het vliegen met drones.

U krijgt daarbij uiteraard uitleg over waar u vooral wel en niet mag vliegen, en hoe u omgaat met privacy, natuur en andere gebruikers van het luchtruim. De cursus duurt ongeveer 30 minuten.

Stappenplan:

Er zijn een aantal stappen die moeten worden doorlopen alvorens u de DroneBewijs opleiding succesvol hebt afgerond.

Stap 2

Meld u aan voor de DroneBewijs online training en betaal via iDeal of CreditCard.

Stap 3

Volg de online training en maak het examen! De online training bestaat uit een video en een handboek. Bekijk de video en lees het handboek aandachtig door. Vervolgens kunt u het examen doen.

Stap 4

Heeft u het examen succesvol afgerond? Dan ontvangt u van ons een e-mail met daarin een link. Klik op deze link om uw DroneBewijs op pinpasformaat aan te vragen en vul uw gegevens in. U ontvangt hierna uw DroneBewijs thuis met daarop uw bevoegdheden om te mogen vliegen in Nederland.

DroneBewijs cursus

Deze cursus wordt afgesloten met een online test van 20 vragen. Als u deze test haalt, dan ontvangt u een persoonlijk DroneBewijs op bankpas formaat. U kunt dit bewijs gebruiken als drone ID in Nederland. Ook fijn om te weten: als de inhoud van deze training aanpassing nodig heeft, bijvoorbeeld door ontwikkelingen in regelgeving of gedragscodes, dan passen wij hem voor u aan. Betalen doet u maar één keer. Zo houdt u zichzelf direct op de hoogte!

Factsheet regelgeving drones

Overzicht van DFC diensten