Voldoe jij aan de regels voor commercieel vliegen met drones?

Bent u in bezit van een licentie?


Heeft u uw toestel technisch laten keuren?


Heeft u een operationeel handboek?


Bent u verzekerd?


Toepassingen drones

Bij Drone Flight Company draait alles om drones en alle oplossingen met behulp van onbemande luchtvaartsystemen. Dankzij de combinatie van kennis van de markt, het aanbod van professionele onbemande luchtvaartsystemen en opleidingen maken wij het mogelijk om overheden en bedrijven te ondersteunen in het gebruik van onbemande vliegtuigen.

Door gebruik te maken van onbemande luchtvaartsystemen of drones kunnen klanten kosten en tijd besparen bij arbeidsintensieve werkzaamheden. Drones kunnen namelijk op diverse manieren worden ingezet met verschillende doelen.

1. Inspectie met drones

Drone Flight Company maakt het mogelijk, door opleidingen, consultancy, sensoren en de inzet van onbemande luchtvaartsystemen (drones), om inspecties uit te voeren die normaal gesproken arbeidsintensief en kostbaar zijn. We bieden hiermee een alternatief voor de traditionele, bemande inspecties. Door drones in te zetten voor inspectie doeleinden, kan het gebruik van een bouwkraan, steigers of rope-acces worden geminimaliseerd. 

Dankzij de veelzijdigheid van de drones, de software en de sensoren wordt het mogelijk om offshore, onshore en indoor installaties en objecten te inspecteren. Doorgaans worden de diensten ten behoeve van inspecties aangeboden als algemene inspecties, calamiteiten inspecties of pre-onderhoudsinspecties. Deze inspecties worden vaak verleend aan de olie & gas industrie, on- en offshore windenergie bedrijven en de chemie en procesindustrie.

Professionele sensoren

Voor het uitvoeren van inspecties met drones wordt gebruik gemaakt van professionele sensoren, waaronder infraroodcamera’s en foto- en videocamera’s. Dankzij deze camera’s kunnen kleine details worden onderscheiden. Zo biedt het gebruik van een infraroodcamera meer inzicht wanneer je te maken hebt met weglekkende warmte bijvoorbeeld, of bij isolatieproblemen. Om al deze data en gegevens te verwerken, maken we gebruik van professionele en geavanceerde software. Deze software zorgt ervoor dat de beelden snel uit te lezen en eenvoudig te verwerken zijn. De besturingssoftware die we gebruiken is zeer geavanceerd, waardoor het mogelijk is om metingen in de beelden te verrichten. 

2. Creatief met drones

Professionele foto- en filmopnames maken vanuit de lucht? De diverse onbemande luchtvaartsystemen (drones) van Drone Flight Company worden ingezet bij professionele foto- en filmopnames vanuit de lucht. Deze drones zijn uitgerust met een hoge resolutie camera, wat scherpe en unieke foto- en filmopnames oplevert waarin details zeer goed zichtbaar zijn.

Service op maat

Om goede opnames te kunnen maken, maken we gebruik van verschillende toestellen. Afhankelijk van het project wordt er een inschatting gemaakt van welk toestel het beste aansluit bij de omstandigheden. Onze piloten worden op creatief gebied onder andere ingezet bij het in beeld brengen van natuurlandschappen, bouwwerken, infrastructuur en wegen.

Wilt u sfeerimpressies op evenementen vastleggen zoals bijvoorbeeld de Mud Masters Obstacle Run, de BMW Driving Experience en het muziekfestival Parookaville, dan kunt u bij ons terecht. Doorgaans werken we hiervoor samen met productiebedrijven om tot een mooi eindproduct te komen waarbij voice-over, montage en extra film vanaf de grond worden verzorgd.

3. Safety & Security met drones

Drone Flight Company zet drones (onbemande luchtvaartsystemen) in bij verschillende situaties als het gaat om de Safety & Security branche. We beschikken over een team van experts met meer dan tien jaar ervaring bij de overheid en met dit team leveren we maatwerk af. 

Veelzijdigheid 

De inzet van drones binnen de Safety & Security branche levert vele voordelen op. Deze drones kunnen namelijk op verschillende manieren worden ingezet. Zo zijn ze uitgerust met warmtesensoren en infraroodcamera’s. Daarnaast maken we ook hierbij gebruik van geavanceerde besturingssoftware waarmee metingen in de beelden kunnen worden verricht. Dankzij de software van de drones kunnen we analyses uitvoeren. 

Brandbestrijding

Drones kunnen bijvoorbeeld goed worden ingezet bij brandbestrijding. Je kunt door drones in te zetten een beter overzicht krijgen van risicogebieden en brandhaarden. Daarnaast is het inzetten van een drone een stuk goedkoper, efficiënter en veiliger dan de inzet van een helikopter. Lees bijvoorbeeld onze blog over de Brandweer Haaglanden, die bij ons een drone opleiding hebben gevolgd om drones in te zetten bij brandbestrijding.

Surveillance

De drones kunnen gebruik maken van een speciaal ontworpen navigatie module die werkt door middel van GPS. Hierdoor wordt het mogelijk om een gebied herhaaldelijk te surveilleren of bijvoorbeeld een doelwit te volgen met de drone. Dankzij de efficiënte inzet van deze navigatiemodule worden risico’s tijdens de surveillance gereduceerd, wordt deze surveillance minder arbeidsintensief en daarmee ook minder kostbaar.

Plaats delict

Tijdens ongeval en plaats delict onderzoek zet Drone Flight Company drones (onbemande luchtvaartsystemen) in om de scene vanaf alle perspectieven vast te kunnen leggen, zonder de scene te verstoren. Dit proces gebeurt door middel van fotogrammetrie. Er worden van de complete plaats delict foto’s genomen, welke met behulp van software aan elkaar worden gekoppeld. Dankzij de combinatie van de software met het onbemande luchtvaartsysteem wordt het onderzoek versneld en verbeterd, terwijl gelijktijdig de kosten hiervan worden verlaagd.

Crowd control

Professionele drones kunnen worden ingezet bij het realiseren van crowd control. De professionele systemen zijn namelijk in staat om hoogwaardige overzichtsbeelden te verschaffen en leveren daarbij ook meteen een tijd- en kostenbesparing op. Ook ten behoeve van drug- en gasdetectie worden onbemande luchtvaartsystemen ingezet. Zo ontstaat er een snellere detectie doordat er gebruik gemaakt wordt van warmtesensoren, camera’s en gasdetectiemeters.

Drone opleiding volgen

Wilt u zelf ook dronepiloot worden en deze drones commercieel inzetten? Neem dan een kijkje op onze opleidingen pagina en vind de opleiding die bij uw wensen aansluit. Of u nu aan de slag wilt als luchtfotograaf of als uitvoerder van inspecties, we hebben voor alle wensen een passende opleiding.