Werkwijze

Onze methode

De mogelijkheden van drones binnen bedrijven en organisaties zijn eindeloos. Voordat drones veilig en efficient ingezet kunnen worden dient een organisatie te beschikken over de juiste exploitatievergunningen, hardware, software en opleidingen. Aan de hand van het Check, Prep, Safe, Repeat (CPRS)-model ondersteunt Drone Flight Company bedrijven en organisaties bij de succesvolle integratie van drones.

Check

01 CHECK

Het traject start met een vrijblijvend intakegesprek. Gedurende dit gesprek lichten we gezamenlijk uw organisatie door om te bepalen waar drones succesvol kunnen worden ingezet. Deze analyse maken we vanuit drie pijlers: mens, systeem en organisatie. In een uitgebreid rapport beschrijven we de benodigde exploitatievergunningen (STS, PDRA of SORA), bijbehorende opleidingen en adviseren we ook op het gebied van hardware. Dit rapport lichten we toe in een presentatie waarin we ook het tijdspad en het investeringsvoorstel bespreken.

Prep

02 PREP

Na goedkeuring van het rapport is het tijd om aan de slag te gaan. Terwijl de piloten hun opleiding volgen op een van onze opleidingslocaties, regelen wij alle benodigde vergunningen, handboeken en verzekeringen. Daarnaast kiezen we samen de beste drones en sensoren uit. Deze fase wordt afgesloten met een workshop waarbij we het inmiddels uitgewerkte rapport toelichten aan alle betrokken personen.

Safe

03 SAFE

Vanaf dit moment kunnen jullie zelfstandig de drone operaties uitvoeren. Jullie focus ligt hierbij op het uitvoeren van de drone vluchten, die van ons op jullie waar nodig te ondersteunen. Je hebt een vast contactpersoon voor al je wensen en behoeften. Naast het benodigde onderhoud ondersteunen we waar nodig bij vluchtuitvoeringen of aanvragen. Indien het geval van een calamiteit staan we jullie uiteraard ook bij.

Repeat

04 REPEAT

De voorgaande drie stappen willen we elk kwartaal herhalen. Zo zorgen we ervoor dat jullie altijd up to date zijn van alle wet- en regelgeving of ontwikkelingen op het gebied van hardware. Daarnaast is het een goed moment om de werkzaamheden te evalueren en waar nodig bij te sturen. Drone Flight Company verbindt zich graag als de partner op drone gebied aan uw organisatie.

Heb je interesse? Laat je gegevens achter

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.